1 puodukas rapsų
aliejaus
1,5 puoduko
cukraus
2 šaukšteliai
kepimo miltelių
3 stiklinės
kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
0,5 šaukštelio
druskos
1 šaukštelis
migdolų ekstrakto
4 kiaušiniai
Įdaras:
1,5 puoduko
aviečių uogienės
2 v. š. kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis
obuolių sulčių
Papuošimui:
1 plytelė baltojo
šokolado
Sauja migdolų
riekelių
Procesas:
Dideliame
dubenyje sumaišome aliejų, cukrų ir migdolų ekstraktą. Įmušame po vieną
kiaušinį ir kaskart išmaišome. Įberiame druską. Tada iš lėto maišydami beriame
miltus. Galų gale supilame pieną, išmaišome. Nepamirštame kepimo miltelių.
Keptuvėje
pakaitiname uogienės, obuolių sulčių ir krakmolo mišinį. Apie 5 min. Nuo tešlos
atskiriame trečdalį ir sumaišome su įdaru.
Į pailgą keksų
kepimo formą supilame tešlą. Į tešlos vidurį supilame įdarą (jis pasislėps).
Tada su medine mentele gerai pabraukome per visą kepimo formą, kad uogienė
nepaliktų dugne. Keksas turi pasipuošti raudonais ruoželiais, bet nepavirsti
vientisa rožine mase.
Orkaitę
įkaitiname iki 175 laipsnių Celsijaus. Kepame 55 min. Atidarome, suberiame ant
viršaus sutrupintą šokoladą, uždarome. Po 5 min. paskirstome patirpusį šokoladą
su mentele, kad neliktų tarpų ant kekso viršaus. Pakepame dar 5 min. Papuošiame
migdolų riekelėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą